Enes Ünal’lı A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Sırbistan’la 0-0 berabere kaldı

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci maçında Sırbistan’a konuk oldu. Gol pozisyonu yönünden kısır geçen mücadelede milliler, rakibi uzun süre 10 kişi oynamasına karşın galibiyet golünü bulamadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi. A Milli Futbol Takımı bu sonuçla, gruptaki ilk puanını almış oldu.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci maçında deplasmanda Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Rajko Mitic Stadı’nda oynanan mücadele 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı.

Sırbistan’da Aleksandar Kolarov, 49. dakikada ikinci sarı kartını gördü ve oyundan ihraç edildi.

Millilerimiz, bu sonuçla birlikte B Ligi 3. Grup’ta ilk puanını almış oldu. Önceki maçta Rusya’ya kaybeden Sırbistan da puanla tanışmış oldu.

Ay-Yıldızlılarımız, 11 Ekim’de Rusya deplasmanına konuk olacak. Sırbistan ise aynı tarihte Macaristan‘ı ağırlayacak.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN 10 DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Macaristan maçına göre ilk 11’de 10 değişikliğe gitti.

Kalede Mert Günok’a görev veren Güneş, savunmada Zeki Çelik, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Hasan Ali Kaldırım’a, orta sahada Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı ve Kenan Karaman’a, ileri uçta ise Enes Ünal’a şans tanıdı.

Güneş, 1-0 mağlup oldukları Macaristan karşılaşmasına göre Çağlar Söyüncü dışında ilk 11’in tamamını değiştirdi.

Bu arada, Orkun Kökçü de A Milli Takım forması ile ilk maçına çıktı.

A Milli Futbol Takımı’nda Gökhan Akkan, Uğurcan Çakır, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Umut Meraş, Merih Demiral, Burak Yılmaz, Nazım Sangare, Efecan Karaca, İrfan Can Kahveci ve Kaan Ayhan ise Sırbistan’a karşı yedek soyundu.

BAKAN KASAPOĞLU, MAÇI STATTA İZLEDİ

Belgrad’daki Rajko Mitic Stadı’nda oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir de izledi.

Öte yandan, Bakan Kasapoğlu ve Özdemir maç öncesinde Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç’i de ziyaret ederek, kendisine A Milli Takım forması hediye etti.

Maç öncesinde Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliğinde gerçekleşen ziyarete, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem ve Genel Sekreter Kadir Kardaş da katıldı.

Karşılaşmanın başında yakın zamanda hayatını kaybeden Sırp futbolunun efsane isimleri İlija Petkovic ve Vladica Popovic için saygı duruşunda bulunulurken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları da alkışlandı.

SIRBİSTAN CEPHESİ

Sırbistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ljubisa Tumbakovic ise Türkiye’ye karşı Rajkovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov, Radonjic, Lazovic, Gudelj, Maksimovic, Kostic, Tadic ve Aleksandar Mitrovic’e şans tanıdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 16: Kullanılan köşe vuruşunda uzak köşede topla buluşan Ozan Kabak’ın kafa vuruşu yandan auta gitti.

Dakika 18: Ozan Tufan’ın ceza sahası dışından çektiği şutunu kaleci Rajkovic ayağıyla kornere çeldi.

Dakika 45: Çağlar’ın kayıp topu kaptırmasının ardından ceza sahasında bir anda topla buluşan Mitrovic’in vuruşunu kaleci Mert kornere çeldi.

İKİNCİ YARI

Dakika 49: Aleksandar Kolarov, Nazım Sangare’ye yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı.

Dakika 75: Hasan Ali’nin ceza yayı üzerinden çektiği şut yan ağlarda kaldı.

Dakika 77: Cengiz’in sağ kanattan yaptığı ortasına uzak direkte vuruşunu yapan Yusuf’un şutu direk dibinden dışarı gitti.

Bir cevap yazın

Translate »