Enes Monaco yu neden reddetti

Enes Ünal’ın yanı sıra birçok oyuncunun da menajerliğini yapan Batur Altıparmak, beIN SPORTS’ta yayınlanan beIN Transfer programına konuk oldu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Enes her türlü golü atabiliyor. Kafa vuruşu var, uzaktan şutu var, kendi yarattığı pozisyonlar var. Dört dörtlük golcü hüviyetinde. Daha çok şey yapması lazım ki, yukarılara gidebilsin. 17 yaşındayken Chelsea’ye gittiğimizde bütün raporları önümdeydi. 15-17 yaş arasında yaptığı tüm maçları, Çin’deki okul turnuvasını bile izlemişler. 11 tane dosya koydular önümüze. 16-17 yaşından sonra bütün kulüpler izleme başladı. İki Almanya maçı vardı, 3-0 kazandık ve 1-1 berabere kaldık. Yaklaşık 11 ülke izlemişti City’den Barcelona’ya kadar, Almanlar’a 3 atmıştı. City’nin bir forveti vardı o yaş grubunda, Chelsea’nin iki tane vardı. Chelsea de çok inanıyordu ve güveniyordu ona ama fazla oyucunun olduğu yere götürmek istemedik. 18 yaşında City’ye izma atmadan önce Genk ile konuşup planlamıştık. Genk çok istiyordu ama bonservis bedelini ödeyemiyordu. City ile konuştuk ve Genk’e kiraladık. Genk’te iyi başladı. Kasım ortasından itibaren hoca kullanmamaya başladı. 3-4 hafta sonra durum değerlendirmesi yaptık City ile. City kendi oyuncusuna çok değer veriyor. Kiraladığı takımda maçların yüzde 65’inde oynamıyorsa geri çağırma maddesi var. Sonra oynamadı Genk’te kalan 3 maçta ve Ocak’ta geri döndü. NAC Breda istiyordu, uygun bir takımdı. NAC’ta 13 tane gol attı. Genk ile Twente hazırlık maçı yaptı oradan biliyorlardı Enes’i. 1 gol atmış, 2 asist yapmıştı. Twente başvuru yaptı. Twente doğru kulüp dedik transferini sağladık. Enes için avantaj iletişiminin çok iyi olması. 1 sene öncesiyle çok farklı. Kendini geliştiriyor. İletişim kurabiliyor. Yetenek sizi bir yere taşır. iletişim ve karakteriniz sizi orada tutar. Enes milli takımdan sonra 3-5 gün tatil yapacak, sonra çalışmalar başlayacak. Takdir Fatih hocanın milli takımdaki konumu için. Enes’in çok şeyler vereceğine inanıyorum. Çok başarılı olacağını inanıyorum. Enes’in hedefi en büyük kulüplerde oynamak. İlk 5’teki takımları düşünüyoruz. İnşallah ulaşır. O olursa ben de işi bırakırım.

 

 

İngiltere’deki milli takımda oynama koşulu şöyle: Son iki senedeki resmi maçlarda, hazırlık maçlarının etkisi yok. 10 maç varsa en az 5-6 tanesinde oynamalısınız. Kademeli olarak düşüyor. Son iki sezonda en azından 5-6 tanesinde 1 dakika bile oynasa yeterlidir. Özellikle Almanya’daki bir takımla İspanya arasında seçim yaptık. Alman takımı çok üzüldü, çok istemişlerdi. Villarreal 4-4-2 oynuyor. Yüzde 60-70 top hakimiyetine sahipler, Barcelona ve Real maçları hariç. Enes’in de topa hakim olan takımlarda oynaması daha iyi olacaktır diye düşündük. Enes de zaten Villarreal’i seçti. Şubat’tan beri City ile konuştuk. Görüş-alışverişinde bulunduk.Siz nereye istiyorsanız oraya gideceksiniz dediler. City kiralık vermek istiyordu aslında. Ama kiralıkta büyük sorunlar oluyor. Kiralık isteyen bu takımlar güçlü takımlar değildi. Satar mısınız dedik. City satarız ama geri alma opsiyonu olacak dedi. 15’e satarız 25’e geri alırız dediler, biz büyük kulübüz dediler. Monaco istiyordu, kiralık olarak düşünmüyordu. Fransa Ligi sıkışık bir lig. Riskliydi Enes için. Biz son 4’e indirince takımları, diğer takımların ikisine dedik ki, bizim 1. ve 2. tercihimiz belli, siz 3 ve 4.’sünüz. İlk ikideki takımlar arasında, Salı günü öğlene kadar bekledi diğer takım. Villarreal her maçta 12-13 pozisyona giriyor. Villarreal sıkışık maçlarda bitirici oyuncusu olmadığını düşünüyor. Enes bitiricidir. 13-18 yaş arası 130 maçta 280 gol atmıştır. Kimse bilmez ama Avrupalılar biliyor. Bursaspor’un satıştan yüzde 10 payı var. City opsiyonu kullanıp, alıyorum dediği anda alır. Başka takım daha fazla verse bile. Öncelik City’de. Beşiktaş opsiyon kullandığı zaman Caner’in 3 yılda ne alacağı belli. Opsiyon kullanılıp sonra sözleşme yapılmıyor.

 

Bir cevap yazın

Translate »